Burgers van Nederland (2022)
Voor elke burger een burger!
Voor elke burger een burger: het leukste en lekkerste kijk- en kookboek met tal van heerlijke burgers met een twist! 160 pagina’s met verhalen, recepten en natuurlijk foto’s.
Burgers van Nederland laat het zien: voor elke burger is er een lekkere burger! Dit positieve kook- en kijkboek bevat tal van heerlijke burgers met een twist, zo gevarieerd en verrassend als de burgers die ze eten. Van de Brave Burger, de Pittige tante en de Smarthap tot de Koele Burger, vlees, vis en vega.
Ze zijn lief, trots, kleurrijk, koel, lekker, leuk om naar te kijken en om in te bijten. Burgers van Nederland, dat zijn jij, ik, wij, zij, kortom iedereen. Geniet ervan!
Lekker Fred (2019)
En dat zijn het, helende recepten. Niet alleen voor het lichaam, maar bovenal voor de ziel. Want zeg nou zelf, wat werkt er beter dan na een lange dag zwoegen in de kaasmijnen thuiskomen en genieten van een heerlijk bord verse pasta met paramagiano? Een grote hap paddestoeljenrisotto en u waant zich in een herfstig bos vol dansende dieren. Effe toch proberen nou eindelijk eens onder de honderd kilo te komen? Een heerlijke fitkech curry, zonder calorieën, waardig voor welke yogaknot dan ook! Meer over dit boek >>
Zelfgeboerd (2013)
Zelf geboerd laat de mogelijkheden zien van het zelf kippen en bijen houden. Het assortiment groenten is uitgebreid en daktuinen, geveltuinen en verticale tuinen komen aan bod. Het boek is helder van opzet: bij de groenten worden eerst tuiniertips gegeven, daarna een stappenplan getekend en tot slot een aantal recepten. Een uitgebreid verhaal over bijen houden op het dak speelt in op de huidige trend van dakbijen. De realiteit van het kippen houden wordt niet uit het oog verloren en gewaarschuwd wordt tegen hanengekraai. Een ongecompliceerd boek, geschikt voor mensen die nog nooit iets met moestuinieren hebben gedaan. Meer over dit boek >>
Vis en Vega (2011)
Minder vlees eten? Natuurlijk. Beter voor het milieu, beter voor je gezondheid en beter voor de meeste dieren. Alleen komt die linksdraaiende bonensalade met tofu en kikkererwten al snel je neus uit. Wat kun je voor lekkers maken zonder vlees? Hier is je inspiratie: 4 x per week een vis- of een vegetarisch recept, verzameld bij vrienden en familie. Het één wat makkelijker dan het ander, maar stuk voor stuk recepten om je vingers bij op te eten! Oh nee, dan is het toch weer een vleesrecept… Meer over dit boek >>
Dinerdiva in de city (2011)
Van perfecte Franse ontbijtjes tot chique diners in Marrakesh en New Yorkse party snacks: Dinerdiva goes around the World! Laat je inspireren door de glamourous recepten die makkelijk te maken zijn en binnen no-time op tafel staan. Meer over dit boek >>
Snelle taartenboek (2011)
Ja hoor, het kan écht: taarten bakken zonder een mixer, zonder zeef en zonder dat je eieren moet splitsen. Zelfs zonder afwas! Nou ja, nauwelijks afwas. In dit boek vind je meer dan 50 recepten voor taarten en cupcakes, die je in maximaal een uur op tafel zet. Echt. Hoe? Met een ingenieuze Amerikaanse methode, uitgevonden door Andrew Schloss en Ken Bookman.
Fervent taartenbakster Elsbeth Louis – die het Amerikaanse boek ontdekte – bewerkte de tekst voor de Nederlandse markt. Het is één handboek voor een chef patisserie, maar wel een perfect boek voor jou, met je schortje om, in de keuken. Meer over dit boek >>
Zelfgeoogst (2010)
Ook zonder tuin en groene vingers kun je met de revolutionaire moestuinkistjes-methode je eigen groente kweken. Een paar kistjes, potgrond en zaden is alles wat je nodig hebt. Wat je vervolgens in de keuken doet met die giga-oogst, ook daar geeft dit boek antwoord op met kleurrijke, simpele en superlekkere recepten. Dus, handen uit de mouwen: telen, oogsten en elke dag lekker iets uit eigen kistjes eten. Met de revolutionaire moestuinkistjes methode kan iedereen – écht iedereen – moestuinieren. Meer over dit boek >>
Dinerdiva my life is sweet (2010)
Schoolmeiden weten wat ze lekker vinden! Met dit boek, geschreven en geïllustreerd door de zeventienjarige Jill Schirnhofer, kan iedere meid in de keuken aan de slag. Een spetterende avond met vriendinnen? Een avondje thuis voor de buis? Een zomers feestje, een lazy Sunday morning of een romantisch dinertje voor twee, dankzij dit boek lukt het allemaal – en zit aan het eind je haar nog steeds goed! Meer over dit boek >>